keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

9.7. Burford - Chipping Norton

Ajamme aamulla vanhaa tuttua reittiä Burfordiin ja käännymme sieltä Swinbrookin suuntaan. Tuulee aika lujasti, mutta varsinkaan laaksoissa tuuli ei juurikaan tunnu. Pikku hiljaa nousemme kuitenkin Leafieldiin ja vijelystasangoille. Nyt on vastatuuli niin kova, että isommissakaan alamäissä vauhti ei kiihdy pelottavan kovaksi. Maisemat ovat hienot. Maasto on kumpuilevaa ja pensasaitojen ja metsikköjen ruuduttamaa. Vihreää näkyy eri sävyissä.

Tie Chalingtonin kautta Chipping Nortoniin on hiljaista kylätietä, ja aikaa jää maisemien ja laidunmaiden katseluun. Chipping Nortonissa jalkaudumme hetkeksi, kun paikallisella torilla on markkinat, eikä ajotilaa juurikaan ole. Hakeudumme lounaalle, ja pubin isäntä toivottaa meidät tevetulleeksi selvällä suomen kielellä. Käy ilmi, että hänellä on suomalainen vaimo. Ei ihme, että 'tervetuloa' ja 'kiitos' tulevat sujuvasti.

Jatkamme matkaa Adlestropin suuntaan, ja sivuutamme ihka oikean näköisen ökykartanon. Torpan mailla on takuuvarmasti oma peurapuisto metsästystä varten ja oma pyökkimetsä kettujahtiin... Ainakin muurin korkeus ja portin jämäkkyys antaisivat moista odottaa.


Adlestropissa käännymme myötätuuleen, ja pyörä rullailee loivissakin alamäissä niin hyvin, että ajamme huomaamatta parista risteyksestä ohi. Miltonissa pidämme tälle retkisavotalle harvinaisen jäätelötauon ja jatkamme kohti Burfordia. Ennen Tayntonia tulee vielä parikilometrinen alamäki, mutta kuoppainen tie ja kapeat, pimeät mutkat hillitsevät vauhdinpitoa.

Burfordin läpi kulkee valtatie, ja kaupungin ainoalla kadulla on yhden auton ajettava silta. Liikennevalot ohjaavat liikennettä, mutta ruuhka on ilmeisen krooninen. Molempiin suuntiin on valtava jono, joka ei purkaudu varmaan ennen aamuyötä.

Burfordin laaksosta on pakko kävellä ylös. Mäki on niin pitkä ja jyrkkä, että ei viitsi alkaa vääntää pyöränkampea. Vauhti olisi kuitenkin se sama neljä kilometriä tunnissa kuin kävellenkin. Loppumatka campingiin lasketellaan myötätuulivoittoisesti.

Kartta: https://www.komoot.de/tour/3235594

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti