lauantai 19. heinäkuuta 2014

13.7. Lee Valley - Hertford

Leirimme on melkein 50 kilometriä pitkän Lee Valleyn puiston keskivaiheilla. Eilen ajoimme puistoa etelään, ja nyt suuntaamme pohjoiseen. Ajamme aluksi valtakunnallista pyörätie ykköstä, joka kiertelee kanavapoluilta pikku järvien rannoille ja kumpuilevalle maaseudulle. Viljapellot lainehtivat vain muutaman kymmenen kilometrin päässä valtavan metropolin keskustasta, ja pilvenpiirtäjät siintelevät utuisen maiseman horisontissa.


Roydonin kohdalla pyöräreitti yksi lähtee kohti itää ja Pohjanmeren rannikkoa, mutta me suuntaamme kohti Warea, joka - kuten muutkin kanavanvarren kylät - on jo viikinkien aikana ollut keskeinen kauppapaikka. Joet ja sittemmin varsinkin kanavat olivat rautateitten tuloon asti kaupan ja teollistumisen elinehtoja.

Waresta ajamme vielä vähän matkaa eteenpäin Hertfordiin ja edelleen länteen Cole Greenwaylle. Tänne ajoimme 3.7., kun olimme Welwyn Garden Cityssä campingissa, ja kun reittikin on vanhaa rautatiepohjaa, joka on vedetty aivan pusikkoon, käännymme takaisin.

Broxbournen jälkeen pidämme ylimääräisen tauon. Kanavalla on nimittäin jäätelövene, jolla on ihan pakko asioida. Asiakaskunta heittää huulta ja tunnelma "kioskilla" on mainio. Jätskipikari on kallis, mutta kioskityttö joutuukin pitämään aggregaattia päällä saadakseen pehmiskoneen toimimaan. Joten kulujakin on.

Palailemme leiriin kanavaa seuraillen ja loppumatkassa kaneja väistellen.

Huomenna on lähtö kohti Doveria ja Ranskaa. Englannissa tuli pyöräilykilometrejä 1480 (autoilukilometrejä alle tuhat), ja nyt voi sanoa, että on hyvä käydä välillä ulkomailla katsomassa, miten hyvin asiat kotona ovat. Ei ihme, että täällä on aika vähän pyöräilijöitä liikkeellä...

Kartta: https://www.komoot.de/tour/3302020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti